Origo

Origo (del Llatí: origen), és el principi, naixement, causa de quelcom.

ORIGO és el començament d'un projecte proper, ambiciós i eclèctic, nascut de la il·lusió i empenta de dues psicòlogues, amb la idea de millorar la vida de les persones i facilitar la seva adaptació a l'entorn i circumstàncies que les envolten.

A ORIGO som psicòlogues especialitzades en diferents àmbits de la psicologia, de manera que el servei que oferim és integral, diversificat i de qualitat.

Ens podreu trobar a Olesa de Montserrat.

Esperem que el nostre granet de sorra pugui ajudar-vos en el vostre dia a dia, canviant o reforçant tot allò que vulgueu de la vostra vida.

L'equip

Neus Fabregas Bou

Neus Fàbregas Bou
Psicòloga

Col·legiada nº 19.611
Habilitació en Psicologia General Sanitària per la Generalitat de Catalunya.

Llicenciada en Psicologia per la UB, Màster en Psicologia Forense i Criminal a IL3 (UB), Màster Sanitari de Pràctica Clínica per l'AEPCCC i Màster en Perfilació i Anàlisis de Conducta Criminal a IL3 (UB).

Té gran experiència en el món infantil i educatiu, així com en coordinació i direcció d'equips. Ha realitzat cursos sobre Trastorns de Conducta, Abús Sexual Infantil i de Llengua de Signes Catalana. Per altra banda, ha assistit a diverses sessions de casos clínics en diferents centres de psicologia i ha col·laborat amb FEDER (Federación Española de Enfermedades Raras) realitzant cursos i tallers a escoles i instituts.

Dins el marc acadèmic, ha realitzat pràctiques al C.A.S.M. Benito Menni (Hospital de Dia d'aguts i Hospital de Dia de Gerontologia), fent avaluacions, teràpia individual i psicoestimulació cognitiva. També ha conduït grups d'habilitats socials, d'orientació espai-temporal, de memòria i de control de l'estrès. 

En l'àmbit forense, ha realitzat pràctiques a l'EAT-Penal, de la Cuitat de la Justícia de L'Hospitalet de Llobregat, com a pèrita forense, i ha format part de l'organització de les primeres jornades de Psicologia i Llei del Màster en Psicologia Forense i Criminal, on hi va presentar la seva tesina. Per a la realització d'informes forenses ha rebut supervisió de l'equip  de l'Institut de Psicologia Forense (IPF).

En les últimes col·laboracions ha treballat amb Pearson Clinical & Talent Assessment, en la recollida de dades de nous tests de psicologia

Actualment, treballa com a psicòloga al centre de formació Escola Efa i col·labora, realitzant intervenció psicològica, amb els centres  Presència Activa i Eix Psicologia. 

És fundadora i responsable de les seccions de Psicologia Forense i Psicologia d'Adults del Centre de Psicologia ORIGO.

b2b-LinkedIn-Logo

 

Alba Ruiz Raventós
Psicòloga

Col·legiada nº 21.348
Habilitació en Psicologia General Sanitària per la Generalitat de Catalunya.

Llicenciada en Psicologia i Màster en Psicopatologia Clínica Infanto-Juvenil per la UAB.

Té àmplia experiència en el món infantil i educatiu, havent realitzat diversos cursos en relació a la psicologia infanto-juvenil, com ara: Trastorns de Conducta, Intervenció Psicoeducativa en Centres de Menors, tallers d'intervenció en Trastorns de l'Espectre Autista (TEA), Pensament Social, Trastorn per Dèficit d'Atenció amb o sense Hiperactivitat (TDAH) i Detecció d'abús sexual infantil.
També té coneixements de Llengua de Signes Catalana.

Ha fet avaluació i intervenció de Trastorns de l'aprenentatge, TDAH, TEA i altres trastorns infantils i juvenils a centres de psicologia com CPP i IDAPP, de Barcelona i al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Manresa (Fundació Althaia) i ha treballat a escoles, fent suport individual a nens amb TDAH, Trastorns de l'aprenentatge i/o TEA, així com a co-terapeuta a domicili i en sortides de caps de setmana i casals en períodes de vacances, amb nens i joves amb Autisme o TEA.

Ha estat col·laboradora d'investigació a la Unitat de Recerca en Psicopatologia Infantil de la Universitat Autònoma de Barcelona, realitzant un estudi de cribratge sobre Trastorns de Conducta, a la comarca del Bages.

Ha col·laborat amb Pearson Clinical & Talent Assessment, en la recollida de dades de nous tests de psicologia.

Ha escrit articles per la revista "El Món kids" i ha estat entrevistada per al suplement del Diari ARA "Criatures".

Ha treballat com a psicòloga de l'Associació d'autisme del Baix LLobregat (ASSOTEA), amb seu a Martorell, realitzant sessions individuals i grupals (habilitats socials) amb els infants i joves, així com organitzant grups de pares i mares, on compartir temes d'interès, experiències i preocupacions que els familiars puguin tenir vers el TEA i els seus fiils i filles.

S'ha especialitzat en el diagnòstic i intervenció en Trastorn de l'Espectre Autista, amb la formació acreditada de les proves ADOS-2 i ADI-R, impartida per Amaia Hervàs.

És fundadora i responsable de la secció de Psicologia Infanto-Juvenil del Centre de Psicologia ORIGO.

b2b-LinkedIn-Logo