Origo

Origo (del Llatí: origen), és el principi, naixement, causa de quelcom.

ORIGO és el començament d'un projecte proper, ambiciós i eclèctic, nascut de la il·lusió i empenta de dues psicòlogues, amb la idea de millorar la vida de les persones i facilitar la seva adaptació a l'entorn i circumstàncies que les envolten.

A ORIGO som psicòlogues especialitzades en diferents àmbits de la psicologia, de manera que el servei que oferim és integral, diversificat i de qualitat.

Ens podreu trobar a Olesa de Montserrat.

Esperem que el nostre granet de sorra pugui ajudar-vos en el vostre dia a dia, canviant o reforçant tot allò que vulgueu de la vostra vida.

L'equip

Neus Fàbregas Bou
Psicòloga

Col·legiada nº 19.611
Habilitació en Psicologia General Sanitària per la Generalitat de Catalunya.

Llicenciada en Psicologia per la UB, Màster en Psicologia Forense i Criminal a IL3 (UB), Màster Sanitari de Pràctica Clínica per l'AEPCCC i Màster en Perfilació i Anàlisis de Conducta Criminal a IL3 (UB).

Té gran experiència en el món infantil i educatiu, així com en coordinació i direcció d'equips. Ha realitzat cursos sobre Trastorns de Conducta, Abús Sexual Infantil i de Llengua de Signes Catalana. Per altra banda, ha assistit a diverses sessions de casos clínics en diferents centres de psicologia i ha col·laborat amb FEDER (Federación Española de Enfermedades Raras) realitzant cursos i tallers a escoles i instituts.

Dins el marc acadèmic, ha realitzat pràctiques al C.A.S.M. Benito Menni (Hospital de Dia d'aguts i Hospital de Dia de Gerontologia), fent avaluacions, teràpia individual i psicoestimulació cognitiva. També ha conduït grups d'habilitats socials, d'orientació espai-temporal, de memòria i de control de l'estrès. 

En l'àmbit forense, ha realitzat pràctiques a l'EAT-Penal, de la Cuitat de la Justícia de L'Hospitalet de Llobregat, com a pèrita forense, i ha format part de l'organització de les primeres jornades de Psicologia i Llei del Màster en Psicologia Forense i Criminal, on hi va presentar la seva tesina. Per a la realització d'informes forenses ha rebut supervisió de l'equip  de l'Institut de Psicologia Forense (IPF).

En les últimes col·laboracions ha treballat amb Pearson Clinical & Talent Assessment, en la recollida de dades de nous tests de psicologia i ha realitzat formacions en el camp de la psicologia al centre de formació Escola Efa.

Finalment, en els últims anys s’ha especialitzat en intervenció del TOC i ha col·laborat amb els centres Presència Activa (realitzant intervenció psicològica en trastorns de personalitat i Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC)), Eix Psicologia (treballant amb persones que patien ansietat i estrés) i Centro de Atención Terapéutica (CAT) (realitzant intervenció psicològica en TOC).

És membre de les llistes T.I.P (Torn d’intervenció professional) de psicòlegs forenses del Col·legi Oficial de Catalunya.

És fundadora i responsable de les seccions de Psicologia Forense i Psicologia d'Adults del Centre de Psicologia ORIGO

b2b-LinkedIn-Logo

Alba Raventós Ruiz
Psicòloga

Col·legiada nº 21.348
Habilitació en Psicologia General Sanitària per la Generalitat de Catalunya.

Llicenciada en Psicologia i Màster en Psicopatologia Clínica Infanto-Juvenil per la UAB.

Té àmplia experiència en el món infantil i educatiu, havent realitzat diversos cursos en relació a la psicologia infanto-juvenil, com ara: Trastorns de Conducta, Intervenció Psicoeducativa en Centres de Menors, tallers d'intervenció en Trastorns de l'Espectre Autista (TEA), Pensament Social, Trastorn per Dèficit d'Atenció amb o sense Hiperactivitat (TDAH) i Detecció d'abús sexual infantil.
També té coneixements de Llengua de Signes Catalana.

Ha fet avaluació i intervenció de Trastorns de l'aprenentatge, TDAH, TEA i altres trastorns infantils i juvenils a centres de psicologia com CPP i IDAPP, de Barcelona i al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Manresa (Fundació Althaia) i ha treballat a escoles, fent suport individual a nens amb TDAH, Trastorns de l'aprenentatge i/o TEA, així com a co-terapeuta a domicili i en sortides de caps de setmana i casals en períodes de vacances, amb nens i joves amb  TEA.

Ha estat col·laboradora d'investigació a la Unitat de Recerca en Psicopatologia Infantil de la Universitat Autònoma de Barcelona, realitzant un estudi de cribratge sobre Trastorns de Conducta, a la comarca del Bages.

Ha col·laborat amb Pearson Clinical & Talent Assessment, en la recollida de dades de nous tests de psicologia.

Ha escrit articles per la revista "El Món kids" i ha estat entrevistada per al suplement del Diari ARA "Criatures".

Ha treballat com a psicòloga de l'Associació d'autisme del Baix LLobregat (ASSOTEA), amb seu a Martorell, realitzant sessions individuals i grupals (habilitats socials) amb els infants i joves, així com organitzant grups de pares i mares, on compartir temes d'interès, experiències i preocupacions que els familiars puguin tenir vers el TEA i els seus fiils i filles.

S'ha especialitzat en el diagnòstic i intervenció en Trastorn de l'Espectre Autista, amb la formació acreditada de les proves ADOS-2 i ADI-R, impartida per Amaia Hervàs.

Ha treballat com a investigadora a la Universitat del País Basc (UPV-EHU) en el projecte ¿Mentes hablantes? Un modelo para el estudio del rol del habla interna en personas con autismo, al departament de Lingüística i estudis bascos de la Facultat de Lletres. Actualment segueix treballant en aquest projecte d'investigació a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona.

És fundadora i responsable de la secció de Psicologia Infanto-Juvenil del Centre de Psicologia ORIGO.

b2b-LinkedIn-Logo

Berta Escobosa Cordero
Psicòloga General Sanitaria

Col·legiada nº 26.764
Habilitació en Psicologia General Sanitària per la Generalitat de Catalunya.

Graduada en Psicologia per la Universitat Blanquerna - Ramon Llull, graduada en infermeria per la UB Sant Joan de Déu i Màster General Sanitari a Blanquerna- Ramon Llull.

Dins del marc acadèmic, també disposa de formació en art dramàtic, proporcionant eines per a la gestió, acompanyament i contenció emocional.

Té experiència en el món de la salut mental des de la perspectiva d’infermeria psiquiàtrica i des de la de psicòloga general sanitària. De forma més concreta, disposa d’àmplia experiència com a infermera psiquiàtrica a institucions com l’Hospital Benito Menni de Sant Boi en unitats amb pacients amb simptomatologia aguda i subaguda. Tanmateix, també ha treballat en l’àmbit de la salut mental infanto-juvenil, concretament en el centre “Acompanya’m” adherit a l’Hospital Sant Joan de Déu, realitzant contenció emocional, reeducació emocional i conductual, acompanyament en situacions de crisis i reconduccions conductuals.

Com a psicòloga General Sanitària, té experiència en l’àmbit de la psicologia per adults i teràpia de parella. De forma complementaria, també ha escrit articles per “La Mente es Maravillosa”.

A nivell de pràctiques, n’ha realitzat a l’Hospital Sant Pau i Santa Creu de Barcelona en la unitat especialitzada en teràpia familiar. També a Setca, centre especialitzat en Trastorns de la Conducta Alimentaria, en teràpia individual i com a col.laboradora en tallers de psicodrama.

Finalment, en l'àmbit infanto-juvenil ha treballat al Centre de Psicologia Koan tant en intervenció com en reeducació, però s'ha especialitzat en teràpia psicològica per adults i parelles. Dins d’aquesta àrea, actualment, treballa al centre de psicologia clínica de Sant Boi; realitza teràpia psicològica a domicili; col·labora en l’institut PROP i efectua teràpies online en el Centre de Psicologia Online PSIKO.

En el Centre de Psicologia ORIGO, és responsable de la secció de Teràpia de Parella i realitza intervenció psicològica en adults i parelles.