Psicologia Infantil-Juvenil

psicologia infanto juvenil

COM TREBALLEM

La Psicologia Infantil-Juvenil, tracta les etapes de la infància i l’adolescència que són crucials en el nostre desenvolupament, i és per això, que tota circumstància, situació o problemàtica que se’ns presenti durant aquest període serà significativa en la nostra vida. Tal com demostren els estudis, quan abans es realitzi la intervenció millor serà el pronòstic i més es reduiran els símptomes presents.

A l’àrea de Psicologia Infantil-Juvenil d’ORIGO abordem les diverses dificultats que puguin aparèixer en aquestes etapes, sempre incloent a la família i l’entorn escolar tant en el procés d’avaluació com en el d’intervenció, degut al seu paper fonamental en el curs i millora de les diferents patologies.

La nostra Psicòloga infanto-juvenil treballa des de la vessant cognitiu-conductual, la qual engloba tant el pensament com la conducta i es basa en tècniques per a la modificació d’aquests per a aconseguir el canvi, promovent les conductes adequades i disminuint les inadequades. Això implica tant a l’infant o jove com a la seva família i a l’escola, ja que és necessari un esforç conjunt per a que aquest canvi sigui possible.

És molt important tenir en compte que són nens/es i/o joves amb una problemàtica o situació concreta, i que tractar-los com a “nens o joves problemàtics” ni els ajuda ni els beneficia. El que ens interessa tractar és la seva conducta o el seu estat, evitant al màxim els etiquetatges. Els hi oferim les ajudes necessàries per a que es produeixi un canvi en el seu pensament i/o conducta, i apropar-los a l’objectiu que s’hagin plantejat o al nivell dels seus companys i companyes.

ÀREES DE TREBALL

A la secció de Psicologia Infanto-Juvenil del Centre de Psicologia ORIGO ens dediquem tant a l’avaluació com a la intervenció de les diverses dificultats o problemes que puguin aparèixer durant les etapes infantil i adolescent i que suposin una interferència en la vida dels infants o joves i/o en la dels seus pares o tutors. També realitzem informes psicològics en cas de demanda de la família.

La intervenció pot ser tant individual com en grup, en funció del cas. També fem orientació a mares, pares i mestres per a que aquests puguin ajudar als seus fills o alumnes a adaptar-se millor al seu entorn i circumstàncies. Per altra banda, els hi proporcionem estratègies per a millorar la relació entre ells.

Recentment, hem obert un nou servei de suport familiar orientat als pares, mares o tutors/es dels infants, per tal d’ajudar-los a gestionar adequadament les pròpies emocions i preocupacions derivades de les dificultats del fill o filla. L’encarregada d’aquest servei serà la psicòloga d’adults del centre.

Ens dediquem a:

 • Trastorns de l’Aprenentatge.
 • Trastorns per Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat (TDAH).
 • Trastorns de l’Espectre Autista (TEA).
 • Trastorns de la Conducta (Trastorn Negativista Desafiant, Trastorn Dissocial).
 • Trastorns de l’Estat d’Ànim.
 • Trastorns d’Ansietat.
 • Discapacitat intel·lectual.
 • Trastorns obsessius i compulsius (TOC).
 • Pors i fòbies.
 • Problemes de l’eliminació (Enuresi i encopresi).
 • Problemes adaptatius.
 • Trastorns de la son.

Si us preocupa l’estat o el comportament del vostre fill o filla, truqueu per informar-vos. Farem una primera visita gratuïta, sense cap tipus de compromís, on ens podrem conèixer i ens podreu exposar quina és al vostra preocupació. A partir d’aquí, podreu decidir si voleu continuar endavant o no amb el procés.