Realitat virutal a Olesa de Montserrat!

La Realitat Virtual, una nova eina amb simulacions 3D pel tractatment de la salut mental.

El Centre de Psicologia Origo ha incorporat la Realitat Virtual com un dels serveis per a la salut mental amb l’objectiu de millorar les teràpies d’ansietat i altres trastorns mentals. D’aquesta manera, tot aquell qui vulgui provar-la, podrà fer una immersió virtual adaptada totalment a les seves necessitats. Les psicòlogues del centre, Neus Fàbregas i Alba Ruiz, som expertes titulades en l’ús de l’eina terapèutica de Realitat Virtual Psious i formem part de la seva “Xarxa d’Experts”, per tant, us garantitzem el millor servei amb l’ús d’aquesta eina i novedosa tecnologia.

Psious és una de les companyies pioneres a nivell mundial en el desenvolupament d’aquesta tecnologia amb finalitat terapèutica. L’empresa barcelonina ofereix simulacions 3D dissenyades per tractar gran varietat de trastorns mentals. Per portar a terme aquest projecte, un equip multidisciplinar de psicòlegs, artistes 3D i enginyers treballen en conjunt per crear la primera plataforma immersiva online del mercat, centrada en posar a l’abast de tothom aquest tipus de tractament.

La Realitat Virtual és una tecnologia validada per més de 20 anys d’investigació en el camp de la Psicologia i més de 1.500 tractaments ja s’han fet realitat, pero fins al moment estava disponible únicament a centres mèdics i laboratoris universitaris. Centres com Hospital del Mar, Sanitas, UCLA o Standford University ja l’han implementat en els seus tractaments.

La Realitat Virtual aporta un clar benefici en teràpies de trastorns d’ansietat. Els pacients que vulguin tractar-se es podran beneficiar amb aquesta nova tecnologia que els permetrà aprofitar més el temps de sessió i mesurar el seu progrés de manera objectiva, mitjançant tècniques de biofeedback.

Les fòbies o pors són molt comuns i afecten a la vida diària de moltes persones, i gràcies a la Realitat Virtual ara són més fàcils i ràpides de superar.

Els trastorns d’ansietat, com per exemple l’agorafobia o anseitat generalitzada, afecten aproximadament a un 20% de la població i són una de les princiapals causes de baixa laboral. Aquests trastons afecten negativament a la qualitat de vida de les persones que els pateixen i tendeixen a empitjorar si no es tracten adequadament.

Dani Roig, co fundador de Psious i ex-fòbic, explica la seva experiència: “Tan de bo m’hagués decicit abans a provar-lo, la meva vida estava limitada per la meva por irracional a volar i no volia acceptar-ho. Les persones que patim una fòbia desenvolupem conductes d’evitació per no afrontar la nostra por, jo no vaig agafar un avió en 20 anys. La Realitat Virtual et permet fer-ho de manera controlada i gradual per a què superis la teva por en poques sessions i sense passar-ho malament”

Amb aquesta iniciativa, al Centre de Psicologia Origo esperem poder ajudar a més persones que pateixen d’aquests trastorns.

Per a rebre més informació sobre l’experiència terapèutica de la Realitat Virtual, poseu-vos en contacte amb nosaltres al 617 844 999 o bé a origo@origopsicologia.com.

Per saber més sobre Psious, consulteu el seu web www.psious.com