Síndrome postvacacional? T’ajudem a superar-la

sindrome post vacacional

S’han acabat les vacances. Arriba el moment de tornar a la feina i ja sentim els típics comentaris de: “tinc la síndrome post-vacacional!”.

Li posem un nom o no, la tornada a la rutina ens pot fer sentir cansats, apàtics, desmotivats, amb canvis d’humor, problemes per dormir, dificultat per concentrar-nos, ansietat, estrés…

Això és molt habitual i tots necessitem d’un temps per tornar-nos a acostumar al ritme diari. Segons els experts, triguem entre una i dues setmanes a adaptar-nos a la feina després de les vacances.

Avui us deixem alguns consells que poden ajudar-vos a encarar molt millor el retorn a la feina:

1# Torna de vacances uns dies abans de començar a treballar.

2# Sigues positiu i pensa en l’energia que t’han donat les vacances per tornar a encarar aquest nou any. Per altra banda, pensa en el cap de setmana i les activitats que podràs fer.

3# Segueix l’horari habitual de feina els dies abans de començar. Matinar directament el primer dia de feina mai és una bona idea… el nostre cos també necessita habituar-se.

4# Si pots, no tornis bruscament a la feina i fes una adaptació horària. També t’ajudarà tornar a la rutina de manera progressiva i no amb totes les activitats a l’hora.

5# Comença fent les tasques que siguin menys feixugues i realitza una llista de tasques prioritàries.

6# Divideix els objectius en petites fites. A mesura que veiem que les anem complint, ens motivem a seguir endavant.

7# Cuida’t i descansa. És molt important seguir una dieta equilibrada i fer alguna activitat física que t’ajudi a sentir-te més saludable i amb més energia.

8# Programar-te algun descans a mig matí o al migdia pot ajudar-te a recuperar energia i seguir treballant.

9# Realitza activitats agradables i que t’agradin en les estones lliures.

 

Tens alguna altra clau que t’ajudi? Explica’ns-la!